Incassobureau in Zoersel nodig?

Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Incassobureau Zoersel

Last van wanbetalers? Verspil zelf geen tijd of energie en schakel een incassobureau uit Zoersel in! Zo houd je meer tijd over voor je werkzaamheden, raak je niet gefrustreerd en vergroot je de kans op een betaling tot wel 90%. Ook op zoek naar een incassospecialist bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je ontvangt daarna zo snel mogelijk meerdere aanbiedingen in je mailbox. Vergelijk meerdere incassobureaus uit Zoersel en bespaar zo op de kosten. Op deze pagina lees je welke diensten incassobureaus aanbieden en wanneer je een incasso kan starten.

Voordelen van gratis offertes vergelijken

 • Je krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde prijzen.
 • Daarna kies je zelf het incassobureau in Zoersel dat best bij je past.
 • Zo bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs!
 • No cure, no pay: de offerteaanvragen zijn gratis en je zit nergens aan vast.


Wanneer een incassobureau inschakelen?

Zowel particulieren als bedrijven kunnen incassobureaus uit Zoersel inschakelen. Maar wanneer komt de hulp van een incassospecialist nu echt van pas? Bijvoorbeeld als je klanten hebt die weigeren te betalen, ook na herhaaldelijke herinneringen.

Schakel dus een incassobureau in als je:

 • te maken hebt met wanbetalers die weigeren te betalen;
 • zelf geen tijd of energie wilt steken in het innen van onbetaalde facturen;
 • de kans op een betaling te vergroten;
 • je goede klantrelatie wilt behouden.

incassobureau Zoersel

Incasso Zoersel

Als zzp’er of ondernemer heb je er vast mee te maken gehad: een wanbetaler. Ondanks de geleverde producten of dienst blijft een betaling uit. Natuurlijk moet jij wel betaald krijgen, want ook jij hebt rekeningen te betalen. Het innen van onbetaalde facturen kost helaas veel energie én tijd.

Schakel daarom een incassobureau in!

Een incasso advocaat uit Zoersel neemt deze lastige taak uit handen. In de praktijk blijkt het product of de dienst in 90% van de gevallen alsnog betaald te worden na het inschakelen van een incassobureau! Daar komt nog eens bij dat de debiteur de incassokosten betaalt, en jij zelf dus geen extra kosten maakt met het inschakelen van een incassobureau!

Incassobureau voor bedrijven en particulieren

Een incassobureau uit Zoersel is in te schakelen door iedereen: particulieren, grote bedrijven maar ook zzp’ers en kleine ondernemers. Het maakt niet uit hoe groot het bedrag is.

Immers: ook een kleine factuur hoort gewoon betaald te worden. Omdat een incassobureau vaak volgens het no cure, no pay principe werkt, kost het inschakelen van hulp niets. Daardoor kun je een incassobureau ook voor kleine bedragen inschakelen!

Wanneer kan je als particulier een incassobureau inschakelen?

Bijvoorbeeld als je een huis verhuurt aan studenten, en de huurders ondanks herinneringen niet de huur betalen. Of als je een ex hebt die partneralimentatie moet betalen, maar al een paar maanden achterloopt.


Incassobureau uit Zoersel inschakelen? No cure, no pay!

Vind een betrouwbaar incassobureau bij jou in de buurt en bespaar op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Binnen 1 minuut geregeld!


Werkwijze incassobureau

Als je een incassobureau uit Zoersel inschakelt, dan voert de incassospecialist waarschijnlijk eerst een intakegesprek uit. Hierin kun je kennismaken en leg jij je probleem voor. De advocaat kijkt dan naar je zaak en wat er nog gedaan kan worden.

Op het moment dat het incassobureau jouw zaak overneemt, nemen zij alle communicatie over. Zo kun jij je focussen op je andere werkzaamheden. De incasso advocaat in Zoersel doet eerst haar uiterste best om zonder tussenkomst van de rechter tot een betaling te komen: in 90% van de gevallen lukt dit! Dit noemen we ook wel het minnelijke incassotraject.

Slaagt de advocaat er ondanks alle inspanning niet in om de openstaande factuur te innen? In dat geval kun je ervoor kiezen om een juridische incasso in Zoersel te starten.

Nieuwsgierig naar de prijs? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!Minnelijke incasso

Het minnelijke incassotraject is de eerste fase van de no cure no pay incasso. In deze fase probeert de advocaat op elke mogelijke wijze contact te leggen met de wanbetaler: per e-mail, telefoon en per brief. Naast de oorspronkelijke factuur, worden er nu ook incassokosten in rekening gebracht. In maar liefst 90% van de gevallen volgt er in de minnelijke incasso in Zoersel alsnog een betaling!

Meer weten over het minnelijke incassotraject? Lees dan verder op fgov.be.

Juridische incasso

Toch gebeurt het af en toe dat de klant alsnog weigert te betalen. In dat geval kun je ervoor kiezen om een juridische incasso te starten.

Let op: een minnelijke no cure, no pay incasso kost vaak niets. Maar aan het starten van een juridische incasso zitten wél kosten verbonden.

Geen zorgen: in veel gevallen kun je deze gemaakte kosten verhalen bij de wanbetaler op het moment dat de rechter jou in je gelijk stelt. Uiteindelijk is de kans dus groot dat de wanbetaler alsnog alle kosten van het incassobureau betaalt.

 

Diensten van een incassobureau

Incassobureaus uit Zoersel bieden verschillende diensten aan. Denk aan het starten van een minnelijke of juridische incasso.

Maar dat is niet het enige!

Een incassobureau kan voor particulieren ook veel betekenen: bijvoorbeeld bij het innen van achterstallige alimentatie!
Voor bedrijven bieden incassobureaus ook andere diensten aan. Door je debiteurenbeheer, ook wel credit management genoemd, uit te besteden, houd jij je debiteuren scherp in de gaten. Op het moment dat een factuur verloopt stuurt het incassobureau direct een betalingsherinnering. Hiermee verklein je de kans op dubieuze debiteuren!

Incassobureaus uit Zoersel bieden onder andere deze diensten aan:

 • Debiteurenbeheer
 • Het innen van achterstallige alimentatie
 • Huurincasso
 • Deurwaarders inschakelen
 • Minnelijke incasso opstarten
 • Gerechtelijke incasso starten

incassobureaus Zoersel

Incassobureau kosten

Allemaal leuk en aardig: maar wat kost een incassobureau uit Zoersel? Incassobureaus mogen verschillende kosten in rekening brengen. Denk hierbij aan:

 • Administratiekosten
 • Regelingskosten
 • Leges
 • Bureau- en dossieskosten
 • Registratiekosten

Wie betaalt deze kosten?

In de meeste gevallen is de debiteur degene die deze kosten betaalt. Dit komt bovenop het bedrag van de oorspronkelijke factuur. Op die manier werkt een incassobureau vaak met het no cure no pay principe: de klant betaalt voor de inzet van het incassobureau uit Zoersel. Jij betaalt dus niets!

Het kan een enkele keer voorkomen dat je een kleine provisie moet betalen, maar deze kosten verschillen enorm per incasso advocaat.

Let op: het gaat hierbij vooral om de kosten bij een buitengerechtelijk incassotraject. Start je een gerechtelijke incasso, dan zitten hier vaak wel kosten aan verbonden die je in eerste instantie moet betalen.

Bijvoorbeeld de kosten voor de dagvaarding en het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder. Uiteindelijk kun je deze kosten ook opeisen.

Incassokosten (buitengerechtelijke kosten)

Als je een incasso in Zoersel start, dan brengt het incassobureau incassokosten in regeling. De hoogte hiervan is wettelijk vastgesteld, om zo de consument te beschermen. Staat er op de oorspronkelijke factuur een bedrag van €2.500,-? In dat geval mogen incassobureaus hier €300,- bovenop berekenen. Het totaalbedrag dat de wanbetaler in dat geval moet betalen is €2.800,-.

De hoogte loopt op bij hogere facturen. Bij een factuur van €20.000,- brengt een incassobureau maximaal €800,- in rekening, waardoor het totaalbedrag uiteindelijk op €20.800,- komt te staan.

Wat zijn de wettelijk bepaalde incassokosten?

Belang van de zaak hoofdsom + rente t/m Tarief buitengerechtelijke kosten Inclusief BTW (19%)
€250,- €37,- €44,03
€500,- €75,- €89,25
€1.250,- €150,- €178,50
€2.500,- €300,- €357,-
€3.750,- €450,- €535,50
€5.000,- €600,- €714,-
€10.000,- €700,- €833,-
€20.000,- €800,- €952,-
€40.000,- €1.000,- €1.190,-
€100.000,- €1.500,- €1.785,-
€200.000,- €2.500,- €2.975,-
€400.000,- €3.500,- €4.165,-
€1.000.000,- €4.500,- €5.355,-
meer dan €1.000.000,- €5.500,- €6.545,-

Vergelijk offertes en vind een geschikt incassobureau!

No cure, no pay, dus je zit helemaal nergens aan vast!

Start nu je gratis offerteaanvraag!


Wie betaalt de kosten?

Zoals je in de tabel ziet, is er bij de incassokosten geen btw verrekend.

Wie betaalt de btw?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de schuldeiser. Is de schuldeiser btw-plichtig? Dan betaalt hij de btw. Dat komt omdat hij deze btw weer kan aftrekken, en een particulier kan dit niet. Hierdoor houdt de schuldeiser er geen extra kosten aan over. Is de schuldeiser een particulier die niet btw-plichtig is? In dat geval wordt de btw doorberekend aan de debiteur: no cure, no pay.

No cure no pay incassobureau

De meeste incassobureaus in Zoersel werken aan de hand van een no cure, no pay principe. In de praktijk komt het erop neer, dat je zelf niet betaalt voor de diensten van het incassobureau. Al deze kosten worden verrekend met de incassokosten, waardoor de klant uiteindelijk betaalt.

Let op: zodra je de vordering uit handen geeft aan een incassobureau uit België, dan bestaat de kans dat de klant alsnog direct naar jou toekomt om een betalingsregeling te treffen. Ga hier dan niet op in.

Als de klant jou betaalt, omzeilt hij zo de extra kosten. Zo ben jij hier uiteindelijk verantwoordelijk voor.

Incassobureau Zoersel, waarop letten bij de keuze?

Op zoek naar een incassobureau? We raden je altijd aan om te controleren of het bureau in kwestie is ingeschreven. Dit doe je eenvoudig via fgov.be. Je vindt op deze website een handig overzicht van alle ingeschreven incasso advocaten.

Ga je een incassobureau inschakelen? Houd dan hier rekening mee:

 • Wat zijn de kosten? In de meeste gevallen werken incassobureaus op basis van no cure, no pay, maar sommige bureaus vragen een provisie. De hoogte van deze provisie verschilt per incassobureau.
 • Kies een incasso advocaat met wie het klikt: hij of zij neemt de communicatie met de debiteur over. Je moet de advocaat er dus op kunnen vertrouwen dat hij of zij dit professioneel aanpakt.
 • Ga je voor een incassospecialist of een incasso advocaat? Een specialist is vaak goedkoper, maar een advocaat is een beschermd beroep en heeft dus de juiste opleidingen gevolgd.


Voorkom verjaring: schakel no cure no pay een incassobureau in!

Vergelijk gratis incassobureaus en vind snel een bureau bij jou in de buurt.

Gratis offertes ontvangen

Volledig vrijblijvend; je zit nergens aan vast!


incasso Zoersel

Veelgestelde vragen

Hoewel een incassobureau voor zzp’ers, particulieren en bedrijven heel veel kan betekenen, bestaan er nog steeds veel onduidelijkheden. Hieronder staan een aantal van de meest gestelde vragen over het starten van een incasso in Zoersel en de diensten van incassobureaus. Heb je na het lezen van de antwoorden nog steeds vragen? Dan kan een incasso expert uit Zoersel je verder helpen.Wat is een incassobureau?

Een incassobureau houdt zich bezig met het incasseren van openstaande facturen van bedrijven, particulieren en zzp’ers. Dit doet het incassobureau door middel van brieven, e-mails, telefoongesprekken en eventueel het inschakelen van een rechter. De kans dat de debiteur met de inzet van een incassobureau alsnog betaalt is maar liefst 90%!

Wat zijn dubieuze debiteuren?

Dubieuze debiteuren zijn klanten die een dienst of product hebben afgenomen, maar waarvan er geen zekerheid is dat ze de factuur nog gaan betalen. Gemiddeld ligt het percentage van deze oninbare facturen rond de 3%. De kans is groot dat je hier als zzp’er of ondernemer mee te maken krijgt.

Incassobureau, vanaf welk bedrag?

Een incassobureau is in te schakelen vanaf elk bedrag: groot en klein. Doordat er geen kosten aan een minnelijke incasso verbonden zitten, is ’t het altijd waard om de hulp van een incassobureau in te schakelen, ook bij kleine bedragen.

Wanneer incassobureau inschakelen particulier?

Schakel een incassobureau in als particulier als je ex weigert partneralimentatie te betalen, ook al heb je dit toegewezen verkregen door de rechter. Of als je een kot of appartement verhuurt en de huurders niet betalen. Stuur nog één aanmaning en laat weten dat je hierna een incasso advocaat inschakelt.

Wat doet een incassobureau om een vordering te innen?

Tijdens een minnelijke incasso neemt het incassobureau contact op per mail, telefoon of per post. Lukt het ondanks alle inspanningen toch niet om een vordering te innen? Dan starten ze een juridische incasso en schakelen ze een deurwaarder in voor de dagvaarding.

Verschil incassobureau en gerechtsdeurwaarder?

Een gerechtsdeurwaarder heeft meer rechten dan een incassobureau. De deurwaarder mag de wanbetaler dagvaarden en ziet erop toe dat het vonnis van de rechter wordt uitgevoerd. Gebeurt dit niet, dan is de deurwaarder bevoegd om beslag te leggen op het salaris of de inboedel van de wanbetaler.

Verschil tussen incassobureau en incasso advocaat?

Een advocaat is een beschermd beroep: een incasso advocaat heeft de juiste opleidingen gevolgd en is aangesloten bij de Orde van Advocaten. Bij een incassobureau werken incassospecialisten met jarenlange ervaring met het incasseren van openstaande vorderingen. Het inschakelen van een incassobureau is vaak iets goedkoper.

Voordelen incassobureau inschakelen

 • Je vergroot de kans op een betaling tot wel 90%!
 • Met een incassobureau uit Zoersel hoef je zelf geen tijd en energie in je debiteuren te steken.
 • Zo bespaar jij jezelf veel tijd én energie.
 • No cure, no pay: het inschakelen van een incassobureau kost niets!

Recent uitgevoerde opdrachten in jouw regio

Incasso's vorderen in Mechelen
Debiteurenbeheer uitvoeren in Borgerhout
Aanmaningen versturen in Heist op den Berg
Minnelijke incasso opstarten in Turnhout
Deurwaarder inschakelen in Geel
Incassoprocedure starten in Herentals
Beslaglegging regelen in Brasschaat
Vorderingen innen in Lier
Gerechtsdeurwaarder inschakelen in Brecht
Openstaande vorderingen opkopen in Antwerpen

incassobureau inschakelen

Incassobureau Zoersel? Gratis offertes vergelijken!

Wil jij ook een incassobureau uit Zoersel inschakelen om je openstaande facturen te incasseren? Goed idee: je bespaart zelf veel tijd, energie en frustraties en vergroot bovendien de kans dat je factuur betaald wordt.

Vergelijk meerdere incassobureaus bij jou in de buurt en kies de incasso advocaat met het beste aanbod:


Start nu je gratis offerteaanvraag


Maak ook gebruik van onze offerteservice als je op zoek bent naar een deurwaarder uit je eigen regio!