Deurwaarder in Geluwe nodig?

Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes en bespaar op de kosten!

Gratis - vrijblijvend

Deurwaarder Geluwe

Als bedrijf of ondernemer krijg je ongetwijfeld te maken met wanbetalers. Schakel dan een deurwaarder uit Geluwe in, zodat jij zo snel mogelijk je geld krijgt! Bovendien heb jij zo de tijd om je te richten op je andere werkzaamheden. Op zoek naar een deurwaarder bij jou in de buurt?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvang je de offertes zo snel mogelijk in je mailbox. Op deze pagina lees je meer over deurwaarders: wat doet een deurwaarder? Wat is het verschil tussen gewone deurwaarders en gerechtsdeurwaarders? En wanneer kan je een deurwaarder inschakelen?

Voordelen van gratis offertes vergelijken

Offertes vergelijken, is besparen op de kosten. Dit zijn de grootste voordelen van onze service:

 • Je krijgt een duidelijk beeld van de kosten van deurwaarders.
 • Vergelijk de prijzen en kies de deurwaarder met het beste aanbod.
 • Bespaar zo op wel 40% van de kosten!
 • De offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend.


Wanneer een deurwaarder inschakelen?

In een ideale wereld betalen klanten hun factuur direct. In de realiteit is dat helaas niet zo. Soms gaan debiteuren zelfs zó ver dat ze ondanks herhaaldelijke herinneringen en aanmaningen weigeren te betalen. Als dit het geval is, dan kun je een deurwaarder uit Geluwe inschakelen. De deurwaarders doen er alles aan om de vordering te innen en in 90% van de gevallen lukt dit.

Weigert de klant, om wat voor reden dan ook, nog steeds te betalen?

Dan schakel je een gerechtsdeurwaarder in. Dit is de start van een juridisch proces, waarbij de rechter uiteindelijk een vonnis uitspreekt. Deze uitspraak is rechtsgeldig, waarna de debiteur verplicht is de factuur te betalen.

deurwaarder Geluwe

Verschil deurwaarder en gerechtsdeurwaarder?

We spraken al kort over een deurwaarder en een gerechtsdeurwaarder. Maar wat is het verschil? Een deurwaarder schakel je in als je er zelf niet meer uitkomt. Krijg je geen gehoor meer na het versturen van meerdere betalingsherinneringen? Verspil zelf geen tijd en energie maar schakel een deurwaarder uit Geluwe in. Jij kan met een gerust hart verder met je werkzaamheden, en de deurwaarders doen er alles aan om de factuur te innen.

Lukt dit ondanks inspanningen toch niet, dan schakel je een gerechtsdeurwaarder in. Een gerechtsdeurwaarder heeft meer bevoegdheden: hij brengt een dagvaarding uit en zorgt ervoor dat de uitspraak van de rechter wordt uitgevoerd. Bijvoorbeeld door beslaglegging op de inboedel of loonbeslag.


Op zoek naar een geschikte deurwaarder? Vergelijk gratis offertes!

Kies het beste aanbod en bespaar op de kosten: no cure? No pay!

Gratis offertes aanvragen

Volledig vrijblijvend; je zit nergens aan vast!


Gerechtsdeurwaarder Geluwe

Een gerechtsdeurwaarder in Geluwe heeft veel bevoegdheden die ertoe leiden dat jij uiteindelijk je geld krijgt. Natuurlijk is het inschakelen van een gerechtsdeurwaarder pas de laatste stap. Om een goede relatie met je klant te behouden en hoge juridische kosten te voorkomen, schakel je best eerst een deurwaarder uit Geluwe in. De kans dat een deurwaarder zonder tussenkomst van een rechter de vordering int, is maar liefst 90%!

Zeker het proberen waard!

Hieronder lees je meer over deurwaarders in Geluwe. Je leest welke werkzaamheden ze uitvoeren en hoe het komt dat de kans op betaling zoveel groter is. Wil je graag een deurwaarder inschakelen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar!

Wat doet een deurwaarder?

De werkzaamheden van een deurwaarder in Geluwe variëren. Wanneer je voor het eerst deurwaarders inschakelt, dan zet hij alles op alles om de openstaande factuur te incasseren. Bovenop de openstaande factuur brengt hij incassokosten in rekening. Veel debiteuren kiezen ervoor om de factuur daarna alsnog snel te voldoen, omdat ze hogere kosten willen voorkomen.

Daarnaast voert een gerechtsdeurwaarder ook ambtelijke taken uit. Dit zijn het uitbrengen van een dagvaarding, het opstellen van rechtsgeldige akten en het naleven van het vonnis van de rechter. Dit doet hij door middel van loonbeslag of beslaglegging op de inboedel.1. Openstaande facturen incasseren

Het incasseren van openstaande facturen is het eerste wat een deurwaarder uit Geluwe doet. Dit is een niet-ambtelijke taak. Deurwaarders mogen op verschillende manieren contact opnemen met de wanbetaler. Door middel van telefoon, e-mails, en brieven slaagt hij er vaak in om de openstaande factuur te innen. Dit noemen we ook wel de buitengerechtelijke procedure.

2. Dagvaarding uitbrengen

Helaas kan het voorkomen dat de debiteur nog steeds niet betaalt. Misschien omdat hij het niet eens is met de factuur. In dat geval kun je een gerechtsdeurwaarder uit Geluwe inschakelen. Een gerechtelijke deurwaarder brengt een dagvaarding uit, als teken dat de schuldenaar voor de rechter moet verschijnen. In de dagvaarding staan alle feiten en argumenten van beide partijen.

deurwaarder inschakelen

3. Beslag leggen

Heeft de rechter een vonnis in jouw voordeel uitgesproken? Dat betekent dat de schuldenaar nu echt moet betalen. Toch kan het nog steeds voorkomen dat dit niet gebeurt, bijvoorbeeld als de persoon schulden heeft en niet kán betalen. Dan schakel je na de uitspraak een gerechtelijke deurwaarder in om beslag te leggen op bijvoorbeeld de inboedel of het salaris.

4. Woningontruiming

Gaat het om een huurincasso? In dat geval mag je de huurder na het vonnis van de rechter uit huis zetten. Weigeren de huurders zelf te vertrekken, dan schakel je een deurwaarder uit Geluwe in voor een woningontruiming. Dit gebeurt vaak in samenwerking met de politie en een slotenmaker.

Let op: een woning ontruimen mag alleen na de betekening van het vonnis. Dit houdt in dat de gerechtsdeurwaarder in Geluwe de uitspraak persoonlijk overhandigt aan de wanbetaler.

 

5. Uitvoering gerechtelijke uitspraak

Een gerechtsdeurwaarder uit Geluwe zorgt ervoor dat de gerechtelijke uitspraak daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Helaas is het nog steeds niet altijd het geval dat de wanbetaler overgaat tot een betaling: hier zijn verschillende redenen voor. Er zijn verschillende ‘dwangmiddelen’ om toch tot een betaling te komen, waarvoor je gerechtelijke deurwaarders moet aanstellen. Dit zijn:

 • Beslaglegging op de inboedel
 • Loonbeslag
 • Woninguitruiming

Wanbetalers? Schakel een no cure, no pay deurwaarder in!

Vergelijk meerdere offertes en bespaar zo op de kosten!

Gratis offertes vergelijken


6. Schuldbemiddeling

Eén van de taken die gewone deurwaarders uit Geluwe uitvoeren, is schuldbemiddeling. Het kan voorkomen dat een klant niet betaalt omdat hij door schulden gewoon niet kán betalen. In dat geval zal de deurwaarder bemiddelen. In veel gevallen is een goede betalingsregeling mogelijk, waardoor jij toch je geld krijgt zonder een juridisch traject op te starten.

7. Bewijsmateriaal verzamelen

Je kunt een gerechtsdeurwaarder uit Geluwe ook inschakelen om bewijs te verzamelen. Dit bewijs heb je nodig bij een juridisch traject, om aan te wijzen dat de schuldenaar inderdaad nog geld moet betalen. Heb je voldoende bewijs, dan is de kans op een positieve uitspraak een stuk groter. Dit bewijs kan van alles zijn: bewijs van zwart werk bijvoorbeeld, of bewijs van burenhinder waardoor een schuld is ontstaan.

deurwaarders Geluwe

8. Nalatenschappen en verkopingen

Wil je een deel van je nalatenschap verkopen? Ook hierbij kan een gerechtsdeurwaarder uit Geluwe je helpen. Deurwaarders in Geluwe hebben vaak een uitgebreid netwerk van veilinghouders, waardoor ze er op toezien dat de verkoop van schatten of andere nalatenschappen goed en eerlijk verloopt. Kom je niet uit de prijs? Dan is een gerechtsdeurwaarder bevoegd om een schatting van de waarde te maken.

9. Welke niet-ambtelijke taken zijn er?

Voor alle ambtelijke taken moet je een gerechtelijke deurwaarder uit Geluwe inschakelen: alleen hij is hiervoor bevoegd. Daarnaast zijn er ook niet-ambtelijke werkzaamheden die deurwaarders voor je kunnen uitvoeren. Dit zijn bijvoorbeeld:

 • Het innen van openstaande facturen
 • Juridisch advies
 • Juridische bijstand bij procedures voor de kantonrechter
 • Het opstellen van algemene voorwaarden

Kosten deurwaarder

Natuurlijk zitten er kosten verbonden aan het inschakelen van een deurwaarder. Veel deurwaarders werken door middel van een no cure, no pay beleid: het inschakelen van een deurwaarder kost je zo vaak niets!

Wie betaalt de kosten van een deurwaarder?

In veel gevallen is de schuldenaar degene die de kosten uiteindelijk betaalt. Dit wordt gedaan aan de hand van incassokosten. De deurwaarders brengen bovenop de oorspronkelijke factuur incassokosten in rekening. De hoogte hiervan is wettelijk bepaald. Wil je een gerechtsdeurwaarder in Geluwe inschakelen, dan betaal je de kosten eerst zelf. Je kunt de rechter vragen deze kosten mee te nemen in zijn uitspraak, zodat de schuldenaar uiteindelijk moet betalen.


Deurwaarder in Geluwe nodig? No cure, no pay!

Vergelijk deurwaarders en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Start nu je gratis offerteaanvraag

Volledig vrijblijvend; je zit nergens aan vast!


Wettelijk tarief voor de ambtelijke taken van de gerechtsdeurwaarder

Voor de ambtelijke taken van een gerechtsdeurwaarder is ook een wettelijk tarief vastgesteld. Dat komt omdat hij deze bevoegdheden ook wettelijk heeft verkregen.

Let op: dit geldt alleen voor de ambtelijke taken!

Voor alle andere werkzaamheden is een deurwaarder vrij om zijn eigen tarief te bepalen. Deze verschillen uiteraard per deurwaarder in Geluwe.

Wie betaalt de kosten van de deurwaarder?

Veel ondernemers zijn bang om een deurwaarder in te schakelen, omdat ze geen hoge kosten willen maken. In de praktijk hoef je hier helemaal niet bang voor te zijn. In veel gevallen is de schuldenaar namelijk degene die de kosten betaalt!

Hoe zit dit?

Op het moment dat je een deurwaarder uit Geluwe inschakelt, brengt hij bovenop de oorspronkelijke factuur incassokosten in rekening. Deze incassokosten zijn wettelijk vastgesteld en zijn afhankelijk van het openstaande bedrag. Met deze incassokosten betaalt uiteindelijk de wanbetaler voor de diensten van de deurwaarders.


Gerechtsdeurwaarder: wie betaalt de kosten?

Mr Ivo Goeyens, Voorzitter van de Nationale Kamer van Gerechtsdeurwaarders België, geeft tekst en uitleg!


No cure no pay deurwaarder

Het grote voordeel van een no cure, no pay deurwaarder is dat je een deurwaarder ook kunt inschakelen bij kleine bedragen. Een no cure no pay deurwaarder, brengt namelijk de kosten in rekening bij jouw debiteur.

Let op: de kosten van deurwaarders voor niet-ambtelijke taken kunnen flink verschillen. In sommige gevallen vraagt een deurwaarder wel een kleine provisie. Het is daarom altijd slim om de prijzen van verschillende deurwaarders met elkaar te vergelijken, voordat je een expert inschakelt.

 

Deurwaarder inschakelen als bedrijf

Als bedrijf of ondernemer is het inschakelen van een deurwaarder enorm waardevol. Je houdt zelf namelijk meer tijd over voor de gewone werkzaamheden én vergroot ook nog eens de kans dat de openstaande factuur voldaan wordt!

Daar komt nog bij dat het bemiddelen van een deurwaarder zelfs de klantrelatie kan behouden. Als je zelf gefrustreerd bent omdat de betaling uitblijft, kan het zijn dat je niet meer open staat voor de argumenten van de tegenpartij. Een deurwaarder bemiddelt en regelt eventueel een goede betalingsregeling die voor iedereen geschikt is. Het maakt niet uit of het om grote of kleine bedragen gaat: deurwaarders uit Geluwe zorgen ervoor dat jouw factuur snel voldaan wordt.

Start nu je gratis offerteaanvraag en bespaar op de kosten van een deurwaarder.

Deurwaarder inschakelen als particulier

Kun je een deurwaarder uit Geluwe inschakelen als particulier? Jazeker! Misschien heb je een kennis geld geleend en weigert deze persoon nu terug te betalen, ondanks goede afspraken. Het kan ook zijn dat je als particulier een kot verhuurd aan studenten. Als er een huurachterstand ontstaat, kun je als particulier een deurwaarder inschakelen om de huur te innen.

Een andere reden voor het inschakelen van een deurwaarder is als alimentatie niet betaald wordt. Heb jij van de rechter partneralimentatie toegewezen gekregen? Dan is je ex-partner verplicht dit te betalen. Gebeurt dit niet, dan is een gerechtsdeurwaarder bevoegd om de alimentatie te innen.

Nieuwsgierig naar de exacte kosten voor jouw situatie? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan.

Recente activiteiten van deurwaarders in jouw regio

Beslaglegging inboedel in Oostkamp
Dagvaarding uitbrengen in Roeselare
Woningontruiming in Harelbeke
Schuldbemiddeling in Menen
Facturen incasseren in Waregem
Bewijzen schuld verzamelen in Brugge
Schadevaststelling in Wevelgem
Uitzettingen in Izegem
Opladingen in Kortrijk
Woningontruiming in Ieper

gerechtsdeurwaarders Geluwe

Deurwaarder Geluwe inschakelen? Gratis offertes vergelijken

Klaar met wanbetalers en wil jij je tijd efficiënter gebruiken? Schakel dan snel een deurwaarder in. De kans dat je klant alsnog betaalt is maar liefst 90%! En dat zonder dat je er zelf nog tijd en energie in hoeft te steken. Deurwaarder gezocht?

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Je krijgt dan zo snel mogelijk offertes van verschillende deurwaarders in je eigen regio. Vergelijk de verschillende prijzen, en bespaar zo tot wel 40% op de totaalprijs! Geen zorgen, want je aanvraag is gratis en zonder verplichtingen. Je zit dus helemaal nergens aan vast!


Nu gratis offertes vergelijken


Maak ook gebruik van onze offerteservice als je op zoek bent naar een incassobureau uit je eigen regio!